Vul je e-mailadres in en 
ontvang je educatieve pakket!


Facebook
Instagram

Honinghelden van korf tot klas is een lessenpakket over wat we kunnen leren van bijen. Met oog voor de bijzondere rol van bijen in de natuur en met als doel een betere samenwerking tussen klasgenoten. Want het staat als een paal boven water dat bijen het ultieme voorbeeld zijn van altruïsme: samen staan we sterk. Een mooie boodschap voor je leerlingen, toch?

Educatief pakket voor de 1ste en de 2de graad van het basisonderwijs

Waarom dit lespakket?

Een leerrijk lessenpakket helemaal in lijn met de eindtermen en leerplandoelen

Met dit mooie sociaal project met aandacht voor de natuur wakker je de burgerzin van de kinderen aan en breng je de klasgroep dichter bij elkaar. Bijen zijn onmisbaar voor zowel mens als natuur. Toch is het voor hen de laatste jaren niet makkelijk om te overleven. Bewustwording is daarbij een deel van de oplossing. Daarom dagen we jouw leerlingen aan het einde van elke module uit om de handen ineen te slaan. Het doel: samen een fijne omgeving creëren voor de bijen én voor je leerlingen zelf. 

Voor wie?

Het educatieve pakket Honinghelden van korf tot klas is bedoeld voor leerlingen van de 1ste en de 2de graad van het basisonderwijs. Twee pakketten met identieke thema’s, maar toegespitst op de leeftijd van de kinderen. Telkens opgebouwd rond 5 superhelden, 5 bijen met elk hun unieke talenten. Door elk hun talent te benutten, vormen ze een sterke bijengroep. En ook in jouw klas zitten kinderen met een brede waaier aan talenten. Klaar om ze te ontdekken?

Elk pakket bestaat uit:

Een handleiding
Werkbladen voor de leerlingen
5 kortverhalen over het leven in de bijenkast
Extra kopieerbladen
Een poster

Doe mee en …

ontvang een BIJzonder pakket voor de hele klas

Elke module eindigt met een uitdaging. Challenge accepted? Bezorg ons het resultaat en in ruil brengen onze bijen een pakket gevuld met lekkers en fun naar jouw klas.

Ik doe mee aan de challenge

Extra’s

Het lessenpakket zit boordevol didactisch materiaal en filmpjes om je leerlingen onder te dompelen in de boeiende wereld van de bijen. Via dit filmpje maken ze bijvoorbeeld kennis met een imker. Wat doet een imker precies en welke kleding draagt hij als hij aan het werk is? Dat en 101 andere weetjes komen aan bod in het educatieve pakket.

Honinghelden van korf tot klas is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Studio Averbode en Meli, een hecht familiebedrijf dat zich focust op honing van sublieme kwaliteit en tegelijkertijd bewust omgaat met de natuur.
Meer achtergrondinfo over bijen en honing? 
Surf naar de website van Meli.

Vraag je educatieve pakket aan

Hoe deelnemen?

  • Vervolledig een van de uitdagingen die je terugvindt op het einde van elke module.
  • Mail een foto, verslag of filmpje (max. 2GB) van het resultaat van deze challenges naar honinghelden@meli.be. Als titel gebruik je ‘bijzonder pakket’ en in het bericht vermeld je het aantal leerlingen in de klas, de naam van de juf of meester, het adres, de school en de klas.
  • Het pakket wordt opgestuurd of persoonlijk overhandigd door een vertegenwoordiger.